g

O nas

Cukiernia

AMBROZJA

O nas

Cukiernia Ambrozja to firma rodzinna, założona w 1990 roku przez Barbarę i Jana Karaska, mistrza cukiernictwa. Od początku 2014 kontynuując rodzinną tradycję firmę prowadzi córka Katarzyna Cieślak.

Nasi pracownicy to młodzi ludzie, otwarci na nowości, wciąż podwyższający swoje kwalifikacje uczestnicząc w różnego rodzaju kursach i szkoleniach.

Cukiernia słynie z pysznych serników, jagodzianek, tortów i lodów własnej produkcji, oraz makaroników francuskich. Przez lata funkcjonowania zdobyliśmy grono stałych klientów, co wpływa na stały rozwój firmy.

Naszym głównym celem jest produkowanie wyrobów tradycyjnych, z najlepszej jakości naturalnych składników z jednoczesnym zachowaniem standardów i trendów aktualnie obowiązujących w cukiernictwie.

Priorytetem i głównym naszym atutem jest unikanie polepszaczy i składników chemicznych oraz stosowania konserwantów przedłużających trwałość produktu.
Tak więc rozwijając naszą ofertę zawsze pozostajemy wierni tradycyjnym i naturalnym składnikom. Dzięki temu staliśmy się nietuzinkową cukiernią a produkty nasze nie tylko pięknie wyglądają, ale również wybornie smakują.
Koncentrujemy się na ciastach, ciastkach i ciasteczkach, tortach i lodach, w wersjach dostosowanych do naszego wyobrażenia o dobrym smaku.

Nasza

HISTORIA

Cukiernia Ambrozja to firma rodzinna, założona w 1990 roku przez Barbarę i Jana Karaska, mistrza cukiernictwa.
  1. g

    ZAŁOŻENIE FIRMY

    W roku 1990 po kilkunastu latach pracy w zawodzie cukiernika, moi rodzice Barbara i Jan Karasek wybudowali i uruchomili swój zakład cukierniczy wraz z przyzakładowym punktem sprzedaży wyrobów cukierniczych.

  2. d

    LODY RZEMIEŚLNICZE

    Do szerokiej oferty Cukierni w roku 1992 dołączyły Rzemieślnicze Lody Gałkowe charakteryzujące się tym że wytwarzane były z naturalnych składników bez żadnych środków konserwujących (z biegiem lat pojawiały się nowe smaki ale baza nie została zmieniona do dzisiaj).

  3. g

    OTWARCE CUKIERNI PRZY UL. TROJAŃSKIEJ 1

    Rozwijając swoją cukiernię Rodzice wybudowali i otworzyli swój kolejny punkt z produktami własnej produkcji.

  4. d

    ROZBUDOWA PRACOWNI CUKIERNICZEJ

    Wraz z rozwojem firmy, w tym roku nastąpiła rozbudowa pracowni cukierniczej, powierzchnia zakładu powiększyła się o 120 m² i osiągnęła 305 m².

  5. g

    WYMIANA PARKU MASZYN

    Idąc z nurtem rozwoju technologicznego, Rodzice w 2010 wymienili większość maszyn i sprzętów cukierniczych na: nowoczesne mieszałki, ubijaczki, dzielarki, wałkownice, młynki,pasteryzatory, freezery i pozostały sprzęt niezbędny do produkcji.

  6. d

    KONTYNUACJA DZIAŁALNOŚCI - KOLEJNE POKOLENIE

    W tym 2014 roku kontynuując rodzinną tradycję firmę zaczęłam prowadzić ja - Katarzyna Cieślak.

  7. d

    ROZSZERZENIE OFERTY O TORTY PREMIUM

    Po 2 latach intensywnych szkoleń i udziałów w wielu eventach cukierniczych, rozszerzamy swoją ofertę o torty premium: świeże kwiaty, ręcznie robione figurki, żelki, chrupki, tynki czekoladowe, styl angielski i inne...

  8. d

    NOWE SMAKI LODÓW I KREMÓW

    Po wielu dniach we Włoszech ukierunkowanych na zapoznanie się z bazą produktową z najwyższej półki, do swojej oferty wprowadzamy najlepsze komponenty lodów rzemieślniczych i kremów opartych w 100% na naturalnych składnikach. Rozszerzamy ofertę lodów i kremów o smaki takie jak: orzech włoski, Orzech laskowy, Pistacja, Maracuja, Owoce leśne, Róża, Pomarańcza, Cytryna, Mięta i inne... Dziękujemy za najwyższą jakość firmie Elenka.

  9. d

    GRANITA SYCYLIJSKA

    Tradycyjny sycylijski mrożony deser powstały z zamrożonych i rozkruszonych soków owocowych o strukturze ziarenek lodu.

  10. d

    MAKARONIKI FRANCUSKIE - NASZE NOWE OCZKO W GŁOWIE

    Zrobiliśmy już około 13000 makaroników w kilkudziesięciu kombinacjach smakowo kolorystycznych - nasze ciasteczka ganasze i kremy są niesamowite, słyszymy to codziennie od naszych gości.

  11. d

    NOWA CUKIERNIA NA MŁODZIANOWSKIEJ

    Na Dzień Dziecka otwieramy kolejną cukiernię z wszystkimi naszymi produktami na Młodzianowie, ciasta, ciastka, pączki, drożdzówki, lody, desery, granity, monoporcje i inne. W w tym dniu lody dla dzieci są gratis.

  12. d

    NASZA CUKIERNIA DOSTAŁA NOWE SERCE

    Piec to jeden z najważniejszych elementów układanki cukierniczej, właśnie dziś otrzymaliśmy nowy, nowoczesny największy piec z oferty IBIS RT1200 MAX, 18 blach wypiekowych na raz i garownia na 24 blachy, doskonały dodatek do pozostałych maszyn zasilanych słońcem.

1270
klientów
13
pracowników
3
cukiernie
136
produktów