Cukiernia
AMBROZJA
O nas
Cukiernia Ambrozja to firma rodzinna, założona w 1990 roku przez Barbarę i Jana Karaska, mistrza cukiernictwa. Od początku 2014 kontynuując rodzinną tradycję firmę prowadzi córka Katarzyna Cieślak.
Nasi pracownicy to młodzi ludzie, otwarci na nowości, wciąż podwyższający swoje kwalifikacje uczestnicząc w różnego rodzaju kursach i szkoleniach.
Cukiernia słynie z pysznych serników, jagodzianek, tortów i lodów własnej produkcji, oraz makaroników francuskich. Przez lata funkcjonowania zdobyliśmy grono stałych klientów, co wpływa na stały rozwój firmy.
Naszym głównym celem jest produkowanie wyrobów tradycyjnych, z najlepszej jakości naturalnych składników z jednoczesnym zachowaniem standardów i trendów aktualnie obowiązujących w cukiernictwie.
Priorytetem i głównym naszym atutem jest unikanie polepszaczy i składników chemicznych oraz stosowania konserwantów przedłużających trwałość produktu.
Tak więc rozwijając naszą ofertę zawsze pozostajemy wierni tradycyjnym i naturalnym składnikom. Dzięki temu staliśmy się nietuzinkową cukiernią a produkty nasze nie tylko pięknie wyglądają, ale również wybornie smakują.
Koncentrujemy się na ciastach, ciastkach i ciasteczkach, tortach i lodach, w wersjach dostosowanych do naszego wyobrażenia o dobrym smaku.
Nasza
HISTORIA
Cukiernia Ambrozja to firma rodzinna, założona w 1990 roku przez Barbarę i Jana Karaska, mistrza cukiernictwa.
-
ZAŁOŻENIE FIRMY
W roku 1990 po kilkunastu latach pracy w zawodzie cukiernika, moi rodzice Barbara i Jan Karasek wybudowali i uruchomili swój zakład cukierniczy wraz z przyzakładowym punktem sprzedaży wyrobów cukierniczych.
-
LODY RZEMIEŚLNICZE
Do szerokiej oferty Cukierni w roku 1992 dołączyły Rzemieślnicze Lody Gałkowe charakteryzujące się tym że wytwarzane były z naturalnych składników bez żadnych środków konserwujących (z biegiem lat pojawiały się nowe smaki ale baza nie została zmieniona do dzisiaj).
-
OTWARCE CUKIERNI PRZY UL. TROJAŃSKIEJ 1
Rozwijając swoją cukiernię Rodzice wybudowali i otworzyli swój kolejny punkt z produktami własnej produkcji.
-
ROZBUDOWA PRACOWNI CUKIERNICZEJ
Wraz z rozwojem firmy, w tym roku nastąpiła rozbudowa pracowni cukierniczej, powierzchnia zakładu powiększyła się o 120 m² i osiągnęła 305 m².
-
WYMIANA PARKU MASZYN
Idąc z nurtem rozwoju technologicznego, Rodzice w 2010 wymienili większość maszyn i sprzętów cukierniczych na: nowoczesne mieszałki, ubijaczki, dzielarki, wałkownice, młynki,pasteryzatory, freezery i pozostały sprzęt niezbędny do produkcji.
-
KONTYNUACJA DZIAŁALNOŚCI - KOLEJNE POKOLENIE
W tym 2014 roku kontynuując rodzinną tradycję firmę zaczęłam prowadzić ja - Katarzyna Cieślak.
-
ROZSZERZENIE OFERTY O TORTY PREMIUM
Po 2 latach intensywnych szkoleń i udziałów w wielu eventach cukierniczych, rozszerzamy swoją ofertę o torty premium: świeże kwiaty, ręcznie robione figurki, żelki, chrupki, tynki czekoladowe, styl angielski i inne...
-
NOWE SMAKI LODÓW I KREMÓW
Po wielu dniach we Włoszech ukierunkowanych na zapoznanie się z bazą produktową z najwyższej półki, do swojej oferty wprowadzamy najlepsze komponenty lodów rzemieślniczych i kremów opartych w 100% na naturalnych składnikach. Rozszerzamy ofertę lodów i kremów o smaki takie jak: orzech włoski, Orzech laskowy, Pistacja, Maracuja, Owoce leśne, Róża, Pomarańcza, Cytryna, Mięta i inne... Dziękujemy za najwyższą jakość firmie Elenka.
-
GRANITA SYCYLIJSKA
Tradycyjny sycylijski mrożony deser powstały z zamrożonych i rozkruszonych soków owocowych o strukturze ziarenek lodu.
-
MAKARONIKI FRANCUSKIE - NASZE NOWE OCZKO W GŁOWIE
Zrobiliśmy już około 13000 makaroników w kilkudziesięciu kombinacjach smakowo kolorystycznych - nasze ciasteczka ganasze i kremy są niesamowite, słyszymy to codziennie od naszych gości.
-
NOWA CUKIERNIA NA MŁODZIANOWSKIEJ
Na Dzień Dziecka otwieramy kolejną cukiernię z wszystkimi naszymi produktami na Młodzianowie, ciasta, ciastka, pączki, drożdzówki, lody, desery, granity, monoporcje i inne. W w tym dniu lody dla dzieci są gratis.
-
NASZA CUKIERNIA DOSTAŁA NOWE SERCE
Piec to jeden z najważniejszych elementów układanki cukierniczej, właśnie dziś otrzymaliśmy nowy, nowoczesny największy piec z oferty IBIS RT1200 MAX, 18 blach wypiekowych na raz i garownia na 24 blachy, doskonały dodatek do pozostałych maszyn zasilanych słońcem.